S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.


Divertikl
Divertikl - civilizační choroba špatných stravovacích návyků

Divertikl - civilizační choroba  špatných stravovacích návyků

Je to výchlipka stěny tlustého střeva různé velikosti (několik mm až 20 mm, zřídka větší). Tvoří se tam, kde má sliznice v určitých místech snížený odpor a tam, kde je málo objemná stolice s nízkým obsahem nestravitelných zbytků.

Střevní svalovina musí vyvíjet velké úsilí k posouvání obsahu střeva. Uvnitř stěny střevní se vyvine velmi vysoký tlak a jedna strana stěny se vychlípne. Takových míst může být i několik. Nemusí vůbec činit potíže, ale horší situace nastane, když se ve výchlipce vytvoří zánět, podobně jako ve slepém střevě. Takové divertikly se tvoří nejčastěji v koncové části sestupného tlustého střeva a potíže, které se objevují mají charakter svíravých bolestí v levé polovině podbřišku, střídání zácpy a průjmu, nadýmání. Někde se objevuje ve stolici hlen s příměsí krve.

Zánět může probíhat jak v akutní, tak i v chronické formě, kdy přetrvávají trvalé bolesti a recidivující koliky v levém podbřišku, jsou přítomny poruchy vyprazdňování - zácpa, nadýmání, zvýšené teploty.

Než se dopracovat do tohoto stavu je lepší pečovat o dietu - dostatek tekutin a vlákniny. Omezovat sladkosti, buchty, maso, uzeniny, alkohol apod.

Pro úspěšné řešení divertiklu doporučujeme detoxikovat organismus a doplňovat ve stravě vlákninu produktemx94.gif In Pure a zlepšit si střevní probiotickou mikroflóru produktemx94.gif In Gel Active, které obsahuje probiotickou a prebiotickou složku.

                       nový obrázek                                      nový obrázek

Úvodní strana


OWFmMmQ3